VEILIG BREDA

‘s Avonds nog even de hond uitlaten. Je kinderen naar school en sportclub laten fietsen. Hossen met carnaval en swingen met Jazz. Onze politieagenten waken over ons en zien erop toe dat dit veilig gebeurt. De VVD Breda is hen er iedere dag dankbaar voor.

Helaas heeft ons mooi Breda nog steeds te maken met verschillende vormen van criminaliteit en irritante overlast; variërend van gewetenloze criminelen die voor levensgevaarlijke situaties zorgen tot intimiderende drugsdealers. Om nog maar te zwijgen over hufters die onze ambulancebroeders belagen. Wij Bredanaars pikken dit niet. Helden loop je niet voor de voeten. Je staat zij aan zij met ze om criminaliteit en overlast te bestrijden. Zo helpen we allemaal met het prettig houden van ons prachtige centrum, onze fijne wijken en gemoedelijke dorpen. Daarom moet het overal heel en schoon zijn. Geen graffiti op de muur of hondenpoep op straat. Vandalen en vervuilers kunnen rekenen op hoge boetes en fikse straffen. En de VVD Breda wil het kraakverbod gewoon handhaven. Je blijft gewoon met je handen van andermans eigendom af! De VVD Breda wil er alles aan doen om Breda zo veilig mogelijk te houden. Het liefst zijn we ellende voor. Daarom vinden we het logisch dat Bredanaars zelf meehelpen hun buurt veiliger te maken.

Maar we vinden het ook logisch dat de politie er is als we haar nodig hebben. Of het nu gaat om auto- en woninginbraken, roofovervallen, afpersing, fraude, intimidatie of (dieren)mishandeling: Bredanaars moeten er altijd op kunnen vertrouwen dat de politie voor ze klaarstaat. Maar als we onze agenten kunnen helpen door zelf een oogje in het zeil te houden, dan doen we dat gewoon.

WONEN IN ONS MOOI BREDA

In ons Bourgondische en bruisende centrum, in onze mooie wijken en gezellige dorpen is het goed toeven. De vele historische gevels en panden, de fraaie dorpsgezichten, de singels, de parken: we hebben het allemaal. Het centrum, de wijken en de dorpen Prinsenbeek, Teteringen, Ulvenhout en Bavel zijn -terecht- populaire plaatsen om te wonen. Ieder dorp en iedere wijk in onze gemeente heeft zijn eigen identiteit. En de VVD Breda koestert die eigenheid.

Het is daarom belangrijk dat er genoeg betaalbare koopwoningen beschikbaar zijn voor alle Bredanaars en iedereen die zich in onze gemeente wil vestigen. Hier moet echt haast mee worden gemaakt. De VVD Breda wil de komende jaren 2000 koopwoningen erbij. Het CSM-terrein bij het station is, bijvoorbeeld, een perfecte locatie voor een nieuwe wijk. Dit gedeelte doortrekken tot aan Terheijden zorgt niet alleen voor meer woonmogelijkheden; ook dit gedeelte van ons mooi Breda knapt hiervan op. De VVD Breda wil daarnaast dat inwoners en bezoekers zich snel en vrij kunnen verplaatsen op de manier waarop zij dat willen: te voet, met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.

WERKEN IN ONS MOOI BREDA

Een baan is meer dan een loonstrookje. Het is de perfecte manier om je talenten te gebruiken en vriendschappen te sluiten. Daarnaast biedt een baan zelfstandigheid. Dat je je eigen boodschappen en rekeningen kunt betalen. Maar ook dat je cadeaus voor een verjaardag kunt kopen en fijn op vakantie kunt. Of gewoon even een terrasje kunt pakken, uiteraard.

Met een baan sta je midden in het leven en de samenleving. De VVD Breda gunt daarom iedereen een baan en wil de weg naar werk zo vloeiend mogelijk maken. Maar de overheid creëert geen banen. Bedrijven en ondernemers doen dat. Daarom moet Breda zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor iedereen die hier een winkel of bedrijf wil beginnen. Dat zorgt weer voor banen in de buurt.

Zodra je een baan hebt gevonden of voor jezelf gaat beginnen, moet je zonder al teveel gedoe gewoon aan de slag kunnen. Daar wordt de stad ook beter van. Mocht je een pop-upwinkel willen beginnen in een leegstaand pand, dan vindt de VVD Breda dat dat zo snel mogelijk moet kunnen. Liever een Breda met een verhoogde hartslag dan met ontzielde winkelstraten. Ondernemers moeten dus gewoon kunnen ondernemen en werkzoekenden moeten zo eenvoudig en goed mogelijk aan de slag kunnen: voor zichzelf, een baas of voor de stad.